Melkveebedrijf Spiker

Wij zijn Hendrik en Klaasje Spiker.
We hebben een melkveebedrijf in Staphorst. Hier melken en verzorgen wij onze koeien. Wil je graag ontdekken hoe we dat doen. Boek dan een educatieveles bij ons. We vertellen jullie graag over het boerenleven

We werken dagelijks aan het welzijn van onze koeien. Wat vinden de koeien fijn en waar worden ze gelukkig van. Zomers lopen de koeien overdag of ‘snachts buiten. In de winter zijn ze altijd op stal.  Onze koeien produceren melk. Deze melk word verwerkt tot kaasspecialiteiten. We vinden het belangrijk om ons voedsel zo duurzaam en gezond mogelijk te produceren.  De voedselketen begint bij de basis. Dat is bij de veehouder of akkerbouwer. Veel van het geproduceerde voedsel komt in jullie eten terecht.

We willen jullie daarom graag laten zien waar jullie eten vandaan komt, want in heel veel producten die jullie dagelijks eten zit onze melk in verwerkt. Jullie leren over voedsel, natuur, techniek,duurzaamheid. Mochten jullie een speciaal thema behandelt zien dat horen we dat graag. 

We beginnen met ontvangst in onze ontvangstruimte. Daarna gaan we een rondleiding doen op het bedrijf. Dan hebben we even pauze en daarna gaan weopdrachten doen op het erf.

Goed om te weten

  • We werken met het schone-erf principe maar het is wel handig om kleren aan te doen die tegen een stootje kunnen.

  • Omdat je wel vies kan worden, graag laarzen en oude kleren aan.
  • Je mag je eigen pauze-trommeltje en drinken meenemen.

Adres

Klaas Kloosterweg west 41
7951 LT Staphorst

Educatieboer

Klaasje Spiker

Info

Educatieboerderij voor:

  • Basisonderwijs
  • Speciaal onderwijs (SBO)