De Pothaar

Op ontdekking rondom De Pothaar
Kennismaken met het boerenleven en de natuur op ons landgoed? Dat kan! De Pothaar verzorgt op afspraak boerderijeducatielessen voor (groepen) kinderen.

Leer over de Lakenvelders
Wie ons landgoed oprijdt, ziet ze meteen in de wei: onze Lakenvelders! Dit is een oud Hollands runderras waar veel over valt te vertellen. Dat geldt ook voor de weilanden waarin ze lekker grazen: dit onderhouden wij via natuurbeheer. Hoe dat werkt en waarom dat is, vertellen we graag. En we kunnen zelfs bodemonderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de weidebodem.

Ontdek ons Sterrenbos
Achter ons erf stroomt de Oude Schipbeek, met daarnaast het Lienepad. Over dit pad liep vroeger het paard aan de lijn (‘liene’) die de platbodembootjes (zompen) voorttrok. Een replica van zo’n zomp ligt in ons haventje. Vanuit die boot  kunnen ook wateronderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de beek.
Het Sterrenbos behoord tot één van de oudste bossen van Overijssel. Dit stukje bos is in ere hersteld. Hier gaan we aan de slag met het herkennen van verschillende bomen, struiken en paddenstoelen.

Goed om te weten

  • Wij zijn goed bereikbaar! Als je vanuit Bathmen of Holten komt is het goed te fietsen ongeveer 25 minuten. Met de auto of bus kan natuurlijk ook, het is 4 km vanaf de afslag A1 bij Bathmen. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig.

Adres

Pothaarsweg 8
7437 SE Bathmen

Educatieboer

Bertine Paalman-Elmerink

Info

Educatieboerderij voor:

  • Basisonderwijs
  • Voortgezet onderwijs
  • BSO
  • Beroepsonderwijs

 

We sluiten met onze boerderijeducatielessen aan bij de seizoenen en stemmen de precieze inhoud op maat af met de leraar/school die ons komt bezoeken. Meer weten? Bel met Bertina en hoor meer over de mogelijkheden.